رزوکسیر 10 و 20 و 40 میلی گرم

قرص روکش دار رزوواستاتین 10 و 20 و 40 میلی گرم

ROSUXIR 10, 20, 40 mg

F.C.tablet Rosuvastatin 10, 20, 40 mg

 نام ژنریک محصول نام برند محصول شکل دارویی دوز دارو دسته فارماکولوژیک دارودسته درمانی داروتعداد در بسته بندی
رزاوستاتینرزاکسیرقرص10- 20- 40 میلی گرمکاهنده چربیقلبی عروقی30 عدد

موارد مصرف

هایپرتریگلیسیریدمی: قرص های روزوواستاتین به عنوان درمان کمکی برای رژیم غذایی برای درمان بیماران بزرگسال مبتلا به هایپرتریگلیسیریدمی معرفی شده است.

dysbetalalopoproteinemia اولیه (Hyperlipoproteinemia نوع III): قرص های روزوواستاتین به عنوان یک مکمل رژیم غذایی برای درمان بیماران بزرگسال مبتلا به dysbetalipoproteinemia اولیه (Hyperlipoproteinemia نوع III) معرفی شده است.

بیماران بزرگسال مبتلا به هایپرکلسترول خانوادگی هموزیگوت: قرص های روزوواستاتین به عنوان درمان کمکی برای سایر درمان های کاهش دهنده چربی (به عنوان مثال ، دیافراگم LDL) یا به تنهایی درصورتی که چنین درمانی برای کاهش LDL-C ، Total-C و ApoB در بیماران بزرگسال مبتلا به هموزیگوس وجود ندارد ، نشان داده شده است.

نحوه مصرف و بهترین زمان مصرف

دوز قرص روزوواستاتین در بزرگسالان 5 تا 40 میلی گرم خوراکی یک بار در روز می باشد. دوز شروع معمول 10 تا 20 میلی گرم یک بار در روز است. دوز شروع معمول در بیماران بالغ با فشار خون بالا خانوادگی هموزیگوت 20 میلی گرم یک بار در روز است.حداکثر دوز روزوواستاتین 40 میلی گرم فقط باید برای بیمارانی استفاده شود که با استفاده از دوز 20 میلی گرم به هدف LDL-C خود نرسیده اند.قرص های روزوواستاتین را می توان به عنوان یک دوز واحد در هر ساعت از روز ، با یا بدون غذا تجویز کرد. قرص باید کاملاً بلعیده شود.هنگام شروع درمان با قرص های روزوواستاتین یا جابجایی از دیگر مهارکننده های HMG-CoA ردوکتاز ، ابتدا باید از حداقل دوز قرص های روزوواستاتین استفاده شود و تنها پس از آن با توجه به پاسخ بیمار تنظیم دوز گردد.

موارد منع مصرف

بیماران با حساسیت شناخته شده به هر مؤلفه این محصول. واکنشهای حساسیتی: بثورات پوستی ، خارش ، کهیر و آنژیوادم همراه با روزوواستاتین

بیماران مبتلا به بیماری فعال کبدی ، که ممکن است شامل افزایش مداوم و غیر قابل توضیح سطح ترانس آمیناز کبدی باشد.

موارد احتیاط مصرف

اثرات عضلاتی اسکلتی:

موارد میوپاتی و راببدیولیز با نارسایی حاد کلیوی ثانویه به میوگلوبینوریا با مهارکننده های HMG-CoA ردوکتاز از جمله روزواستاتین گزارش شده است.

 

اگر سطح کراتین کیناز به میزان قابل توجهی افزایش یابد یا میوپاتی تشخیص داده شود یا مشکوک شود ، باید روزوواستاتین قطع شود.

ناهنجاری آنزیم های کبدی:

توصیه می شود قبل از شروع روزوواستاتین تست های آنزیم کبدی انجام شود.

 

ضد انعقاد کومارین همزمان:

در بیمارانی که همزمان داروهای ضد انعقاد کومارین و روزوواستاتین مصرف می کنند ، INR باید قبل از شروع روزوواستاتین و به طور کافی در طول درمان اولیه تعیین شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ تغییر قابل توجهی در INR رخ نمی دهد.

 

پروتئینوریا و هماتوریا:

در بیمارانی که روزوواستاتین 40 میلی گرم دریافت می کردند ، احتمال بروز این عارضه بیشتر بوده است.

 

اثرات بر روی غدد درون ریز:افزایش سطح HbA1c و گلوکز سرم ناشتا با مهارکننده های HMG-CoA ردوکتاز از جمله قرص روزوواستاتین گزارش شده است.

عوارض شایع بالای 10%

سردرد ، درد عضلانی ، شکم ، درد ، ضعف ، حالت تهوع ، سرگیجه ، واکنش های حساسیت (از جمله بثورات ، خارش ، کهیر و تورم) و التهاب پانکراس.

شیردهی و بارداری

در بارداری در رده D قرار دارد.

در شیر ترشح می گردد.

مشکلات کبدی و کلیوی

اختلال کلیوی:در اختلالات کم تا متوسط نیاز به تنظیم دوز نمی باشد. اختلال کبدی:روزوواستاتین در بیماران مبتلا به بیماری فعال کبدی منع مصرف دارد.

تست های مورد نیاز
-